Feb 3, 2012

Helsinki - Hietaniemi gradska plaža

Hietaniemi plaža (finski: Hietaniemen uimaranta)(hieta = fini pesak, niemi = rt ili poluostrvo), a često je jednostavno nazivaju Hietsu, je popularna peščana plaža u središtu Helsinkija. Nalazi se u Töölö okrugu. Budući da je u neposrednoj blizini centra grada, plaža je danas popularno letnje odredište za domaće i turiste. Plaža je čista, peščana, duga i dovoljno široka da ne dobijete previše gužve oko sebe. Voda je relativno plitka, a za bolje plivače postoji ostrvo nedaleko od obale. Takođe je popularno mesto za igranje odbojke na pesku, a od 1995 na pesku Hietsu plaže održavaju se  i turniri. Sunčajte se, opustite ili plivajte u prohladnoj vodi Baltičkog mora. Plaža ima mnogo sadržaja, restorana, kafića, WC, svlačionice ...
Ah, da, jos da vam objasnilm kako se dolazi do plaže, sednete u autobus 55A od glavne železničke stanice sve do završnog stajališta.

Super je, verujte mi :)


1 Komentari / Kommentit:

Da sam juce umro, ne bih saznao da i Helsinki ima plazu. Ja sam taj grad zamisljao kao grad okruzen santama leda ;-D. Salu na stranu, bas se radujem kada saznam nesto novo.

Post a Comment