May 12, 2012

Smeštaj u Tampereu za svačiji džep

Imate puno toga za videti u Tampereu: finsku izvornu arhitekturu, prekrasan pogled na jezero, divne parkove i bujne šume pored centra grada - i šta bi moglo biti bolje od krstarenja po prelepom letnjem danu? Naravno, ne može se sve videti u jednom danu, pa je zato neophodno naći zadovoljavajući smeštaj i prenoćište.

Tampere je pun mogućnosti, ima  smeštaj  za svačiji ukus i džep.
Luksuznih hotela ima u izobilju, ali, ja sam pristalica racionalnosti i avanturizma, pa ću vam samo dati obaveštenja o najpovoljnijim noćenjima u ovom prelepom gradu. Zato vas upoznajem sa hostelima, koji su ovde na visokom nivou u svakom smislu.

Jedan od najatraktivnijih hostela je Dream Hostel, koji se nalazi u prometnom delu grada, 10-ak minuta hoda od železničke stanice Tampere.
Otvoren je 1. aprila 2010. godine. Moderno je opremljen i dizajniran. Skoro uvek je pun. U neposrednoj blizini  nalaze se supermarket, restorani, park...Hostel se nalazi u mirnoj ulici. U samom hostelu nalazi se jedna velika zajednička prostorija gde se nalazi i kuhinja, trpezarica, prostor za druženje i prostor za  bežični pristup internetu. Raspolaže sa 90 ležajeva., Držanje životinja nije dozvoljeno, Ima deo i za pušače i nepušače. Ja sam oduševljena ovim hostelom....
Cene su sledeće:

* Dvokrevetna soba od 62.50 € / noć / odnosno 32 evra po osobi

* Četvorokrevetna soba od 27,50 € /po osobi za noć

* Deset ljudi sa zajedničkim boravkom od 24,50 € / noć po osobi

* Soba za šesnaest osoba od 22 € / noć  po osobi

Raspoloživo :
* Moderna, potpuno opremljena kuhinja
* Besplatan Wi-Fi
* Garderoba za prtljag
* Sefovi za dragocenosti
* Self-service za rublje
* Veliki izbor časopisa i knjiga


Hostelling International Finska je izabrao ovaj hostel za Hostel of the Year 2011.
Cene ne uključuju doručak.

 
  • Åkerlundinkatu 2
  • 33100 Tampere
  • tel. +358 45 236 0517
  • info@dreamhostel.fi Hostel Sofia je još pristupačnije  mesto za boravak u centruTamperea. Sofija je izabran za najbolji hostel u 2010. Osobenost ovog hostela  je veliki broj dvokrevetnih i trokrevetnih soba.
* Dvokrevetna soba od 59 € / noć / odnosno 29.50 evra po osobi
* Trokrevetna soba od 26,50 € /po osobi za noć
* Četvorokrevetna soba od 27,50 € /po osobi za noć
Cene ne uključuju doručak, koji košta 6,50 evra za odrasle i 4,50 evra za decu.

Hostel Sofia sobe su lepo nameštene, svetle i prijatne. Mnoge od soba imaju zapanjujući pogled na katedralu. Sve sobe imaju besplatan bežični pristup internetu. WC i tuš ,kao i self-catering kuhinju.

Hostel Sofia se nalazi nasuprot katedrali, oko 500 metara od železničke i autobuske stanice. Udaljenost od glavne ulice u Tampereu, Hämeenlinna ulice je 300 metara. Nalazi se u neposrednoj blizini svih usluga: shoppinga, restorana i noćnih klubova. Zabavni park Särkänniemi  je udaljen jedan kilometar.

1 Komentari / Kommentit:

Mi smo bili u Hotel Ville
Hatanpään valtatie 40 ulaz C ili G, Tampere
www.hotelliville.fi info@hotelliville.fi
Dvokrevetna soba bez doručka je 52 evra.
Hotel spolja izgleda grozno ali je unutra mnogo lep i savršeno čist.

Post a Comment