Apr 12, 2012

Anja Härkönen i njene prolećne boje

Anja Härkönen možda nije na listi najpoznatijih umetnika iz Finske, ali, gledajući njene vesele, prolećne motive, nisam odolela, a da ne ukrasim malo ove stranice predivnim prolećnim cvetovima, i podelim malo lepote sa vama. Ova umetnica, rođena 1955. godine u Tampereu, gde i danas  živi, završila je Fakultet likovnih umetnosti u Helsinkiju. Izlagala je širom sveta, a njene slike krase domove kolekcionara iz Finske, Japana, Velike Britanije, Italije, Holandije, SAD, Spanije i mnogih drugih. Uvek ističe da je priroda njena inspiracija.


Keltainen kukka - Zuti cvet

Lempea Tuuli - Povetarac

Kevat  - Proleće



Puutarhassa - Bašta

4 Komentari / Kommentit:

lep i logican izbor za ovakav blog....divne slike!... spektralno-emotivni dozivljaj obicno-neobicnih prizora, koje svi vidimo.

Kada je sivo, tmurno i kisovito kao danas, ove slike mi lepse oboje dan.

Ovo su njene rane produkcije. Dakle, možete vidjeti svijetlu boju i sunce sja. Srećne slike. Nažalost, njezina mentalna bolest odvukla ju je u tamnije boje i duboke sjene. Ako sada pogledate njene slike, možete prepoznati čudne životinje i duhovne gošće koji viču od bola.

Nisam to primetila. Pratim i njen instagram, i nisam stekla utisak da je postala mračna...ali, šta ko nosi u duši, to je već druga stvar....

Post a Comment