Dec 10, 2012

Evropsko prvenstvo u odbojci 2013




Na Evropskom prvenstvu u odbojci, koje će se održati od 20. do 29. septembra 2013. godine u Danskoj i Poljskoj, u grupi C igraće Finska, Srbija, Holandija i pobednik duela Hrvatska - Slovenija, odlučeno je žrebom u Kopenhagenu.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će na ovom Evropskom prvenstvu braniti titulu šampiona.

U Grupi A takmičiće se Danska, Italija, Belorusija i pobednik dvomeča Grčka - Belgija. U Grupi B biće Poljska, Slovačka, Francuska i bolji iz duela Turska - Letonija. Grupu D čine reprezentacije Rusije, Bugarske, Nemačke i Češke.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je prošle godine, drugi put u istoriji, nakon 2001. godine postala prvak Evrope. Tu pobedničku generaciju iz 2001 godine kada je igrala postava sa braćom Grbić, Miljkovićem, Gerićem, Vujevićem i ostalima, zamenili su neki novi klinci  uz iskusnu podršku Miljkovića, koji su pokazali šta umeju, osvajanjem zlata, prošle godine.

Finska odbojkaška reprezentacija nikada nije osvojila medalju, iako je 2007. godine zabeležila svoj najveći uspeh kada su bili četvrti u Evropi, odmah iza Srbije koja je bila treća, dok su, 2011. godine kada je Srbija pobedila, Finci bili osmi. Ali, pošto je pravilo da u sportu nema pravila, od svakog protivnika treba strahovati.



Finsku mušku reprezentaciju čine:


Matti Hietanen   
Antti Siltala
Mikko Esko
Eemi Tervaportti
Jesse Mäntylä
Jari Tuominen
Mikko Oivanen   
Olli Kunnari
Jukka Lehtonen
Konstantin Shumov
Matti Oivanen
Olli-Pekka Ojansivu
Tommi Siirilä
Antti Esko
Pasi Hyvärinen i
Tuomas Sammelvuo



Tuomas Sammelvuo

Tuomas Sammelvuo

Tuomas Sammelvuo

Tuomas Sammelvuo

Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuo je igrač kome se privatno divim. Iako spada u starije sportiste, jer je rođen 1976 godine u mestu Pudasjärvi u centralnoj Finskoj, on igra odbojku još od detinjstva, jer je uz dvojicu braće i sestru stalno igrao odbojku u svom rodnom mestu. Bio je član omladinske reprezentacije jer je već sa 16 godina postao profesionalni igrač u Raision Loimu, timu iz grada Raisio u Finskoj. U poslednjoj sezoni, izabran je za najboljeg odbojkaša u Finskoj. Igrao je za mnoge evropske klubove, a trenutno igra u italijanskom klubu San Giustino iz Peruđe.
Za nacionalni tim igrao je više od 200 puta., a od 1997. godine je kapiten Finske muške odbojkaške reprezentacije. Omiljen je u ekipi  i svojoj Finskoj. Oženjen je i ima dvoje dece. Govori finski, švedski, japanski, engleski, italijanski i ruski…


Trener je Daniel Jorge Castellani


I sad...za koga ja da navijam kada su obe zemlje moje? ...Hm...pa, neka pobedi bolji....









  • Evropsko prvenstvo u odbojci 2013...ODBROJAVANJE !....
    Još samo...

















    0 Komentari / Kommentit:

    Post a Comment