Dec 31, 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013 – Srećna Nova 2013 godina

Dragi prijatelji, znani i neznani, umesto čestitki i raznih želja, pokloniću vam neke lepe reči koje je svima nama uputio, nekad davno dobri stari Duško Radović…
 
Na kraju ove i na početku Nove godine, mogli bismo se kao deca zakleti i reći makar sebi: Neću više nikad, ili ću manje nego do sada, ili ću samo onoliko koliko moram, jer sam takav kakav sam.
Nemojte se danas boriti za ono protiv čega ste se nekad borili.
Nemojte nikad više tuđim greškama objašnjavati i pravdati svoje.
Nemojte raditi ono čega bi se vaši roditelji stideli i čega će se vaša deca sutra stideti,
Nemojte sebe proglašavati jedinim i najboljim. Najbolji više nisu živi, a mi smo tu samo zato što njih više nema.
Oslobađajte se slugu. Pomozite im da ne budu sluge čak i onda kada bi oni to hteli da budu.
Poštujte druge ljude, nemojte ih proglašavati prijateljima samo onda kada su vam potrebni.
Nemojte se dokazivati pred gorima od sebe, pred ravnodušnima, pred onima kojima bi trebalo platiti piće da bi vas slušali i da bi vam verovali.
Nemojte stalno vikati i tražiti još. Ponekad recite dosta i neću više, hvala ni ovo nisam zaslužio.
Nemojte tražiti da vam se unapred plati ono što sto ćete tek uraditi. Mogli biste pre toga vratiti ili uraditi ono što ste već uzeli.
Budite skromni što vi tako hoćete, a ne samo zato što vam drugi ne daju.Hyvällä mielellä ja onnellisena jätän taakseni vuoden 2012. Kiitän monista asioista. Teille kaikille ystävilleni, niin lähellä kuin kaukana, menestystä ja onnellisuutta myös uutena vuotena.

Onnellista Uutta Vuotta 2013 kaikille !


Tarja Mitrović4 Komentari / Kommentit:

Srecna Nova godina, sa jos puno ovako lepih, informativnih i edukativnih tekstova, pisanih sa tako puno ljubavi i duse! Puno zdravlja, srece i novih citalaca!

Hvala od srca, hvala na podrsci, lepim zeljama i hvala vam sto ste ovde. Sve najbolje vam zelim, u svim segmentima ovog zivota.....

Draga Tarja, hvala za sve ove tekstove a posebno za neobičnu i prelepu novogodišnju čestitku. Tek sam juče našla ovaj blog i oduševljena sam. Svako dobro ti želim.

Post a Comment