Apr 4, 2014

Još malo viceva i šala na finski račun


Kako god okrenete, 90% šala koje znam o Fincima su obavezno na račun njihove uzdržanosti i mirnoće, alkohola, jezika ili rivaliteta sa susedima Šveđanima.


Kakva je razlika između praznog stomaka i Finca?  Prazan stomak se čuje .

Koja je razlika između finske sahrane i finske svadbe? Na sahrani ima manje pijanih.

Koja je razlika između Finaca i Šveđana? Šveđani imaju lepše susede.

Koji jezik je nebeski? Finski, jer je potrebna večnost da ga naučite.

Kako Finac menja dotrajalu sijalicu na lusteru? Uhvati se za sijalicu i pije vodku do granice kada počne da mu se vrti.

Kako Finac shvata da ludo voli svoju ženu? Kada shvati da je bio u situaciji da joj umalo to i kaže.

Finska definicija gej muškarca…To je kada Finac vise voli ženu nego vodku.

Sledeća smešna priča je o tome kako su i zašto Finci naselili baš ovu najseverniju zemlju. Ova teorija je naravno izmišljena, mada bi ona možda  mogla da objasni zašto su Finci, Mađari i Estonci u istoj jezičkoj grupi.  :)

Naime, hiljadama godina unazad, narod  koji  je živeo na istoku, iza Urala, odlučlo je da zajedno krene i nađe neku novu i bolju zemlju za život. Odlučili su da krenu zapadno i idući tako, posle mnogo stotina  kilometara, naišli su na tablu pored puta. Na njoj je pisalo sledeće:  ← Jug, bogato plodno zemljište i divna klima,  i znak → Sever, močvarno zemljište i užasna klima. Oni pismeni, koji su umeli da pročitaju natpis, krenuli su ka jugu i naselili prvu zemlju na koju su naišli, Mađarsku. Nepismeni su krenuli na sever. Idući tako, naišli su na zaleđeno Baltičko more. Oni koji su se plašili da led ne pukne, ostali su ispred mora i naselili tu zemlju, Estoniju. Ostatak grupe je krenuo preko mora. Na tom putu, led je na jednom delu bio tanak i popustio.  Jedan deo se podavio , a preostala šačica ljudi je uživala u plivanju u ledenoj  vodi među santama leda i tako plivajući stigla do prvog  tla posle mora, Finske. ...Tako su Finci naselili ovu sevrnu zemlju.

Moguće je da su posle toga, upravo iz tih razloga, postali najobrazovaniji narod na svetu, kako ne bi u životu više pravili pogrešne izbore....  :) Salim se, naravno ..hahaha













2 Komentari / Kommentit:

Јако добар текст, баш сам се насмејао :) . Али има нешто и добро у финском језику, многи говоре енглески ^_^

Hahahah...eto, mogao bi taj tvoj zakljucak da se nadje i u ovom tekstu, kao jedan od viceva o Fincima ;)

Post a Comment