Feb 11, 2015

Rajski hotel za zaljubljene...

Danas bih vam predstavila jedan hotel koji se nalazi u finskoj Laponiji, tačnije u Nacionalnom parku  Syöte, koji se prostire duž tri opštine: Pudasjärvi,Taivalkoski i Posio, a blizu grada Oulu. 


U susret Danu zaljubljenih, reći ću vam i to da je ovaj hotel proglašen za jedan od najromantičnijih na svetu, tek da se zna...

Pre nego što vam pokažem fotografije ovog hotela, reći ću vam da su ovi prizori ono kako ja  doživljavam rajski odmor.

Sada bih vam napisala samo par rečenica o ovom nacionalnom parku. Naime, ovaj predivan park, koji se nalazi u najsnežnijem delu Finske, poznat je po svojim omorikama, mešovitim šumama kao i  retkim biljnim i životinjskim vrstama. U toku zime, ovde je pravi ledeni raj, a u ostatku godine možete brati borovnice, jagode, brusnice...ići do vidikovca Ahmakallio sa koga se pruža neverovatan pogled sa 400 m nadmorske visine, posetiti prirodni rezervat Kaunislampi i istoimeno jezero oivčeno predivnim liticama, posetiti najviše brdo u ovom nacionalnom parku, Pyhitys. Ono što je ovde fascinantno je predivno Iso-Syöte brdo na 430 m nadmorske visine, gde se nalazi ovaj istoimeni hotel koji želim da vam pokažem, ispred koga se nalazi predivna osmatračka platforma sa koje se pruža spektakularan pogled na ceo nacionalni park.


Zamislite sada taj Iso-Syöte hotel iz čijih se soba pruža neverovatan pogled i iz kojih se može gledati u nebo, u Auroru Borealis...ili u ponoćno sunce u letnjem periodu. Ovde se morate osećati povezano sa prirodnom okolinom. 


Ovi apartmani, tako savršeno osmišljeni, nalaze se u južnom krilu hotela i imaju pogled od 360° zbog staklenih zidova i plafona. Na prvom nivou se nalaze dnevna soba, trpezarija sa kuhinjom, sauna, kupatilo...a gore, pod nebeskim svodom, spavaća soba koja kao da stoji na krošnji drveta, sa koje puca pogled na zvezdano nebo i zadivljujuće šume. Nije ni čudo što naziv ovog hotela u prevodu glasi “Orlov pogled”.


2 Komentari / Kommentit:

WOW! Mislim da bi imala posao iz snova da radim u ovom hotelu.

Post a Comment