Feb 8, 2013

Tarja Turunen u ulozi majke


Kada se početkom septembra 2012. godine internetom prenela vest da je Tarja Turunen postala majka, svi su bili u najmanju ruku, iznenađeni. Pre toga je imala turneje, u štampi nije bilo ni reči da bi Tarja mogla biti u blagoslovenom stanju, nije bilo ni jedne njene fotografije sa trudničkim stomakom, a onda, kao bum, odzvonila je vest da je Tarja postala majka devojčice po imenu Naomi Erika Alexia Cabuli Turunen. Neki su odmah poverovali, neki nisu, neki su bili ubeđeni da je u pitanju neslana šala, pa su netom brže – bolje krenule vickaste opaske kako je verovatno njen suprug Marčelo bio surogat majka, pošto niko nije video Tarjin veliki stomak.


Napokon se, krajem novembra 2012. godine, oglasila i Tarja i svima nam razrešila ovu bebi misteriju. Tada je potvrdila da je krajem jula 2012 godine, u Buenos Airesu, rodila devojčicu Naomi Eeriku Alexiu Cabuli Turunen, koja je težila samo 2200 grama, jer je rođena u osmom mesecu trudnoće, odnosno, mesec dana pre roka. Devojčica je provela u inkubatoru dva meseca, a zatim je Tarja čekala da bebica malo ojača, jer ju je sredinom decembra čekao prvi dug put u zemlju njene majke, Finsku. Sredinom decembra, Tarja se sa suprugom i bebom uputila u svoju rodnu Finsku, kako bi tradicionalno proslavila Božić sa svojom familijom. Avionom su krenuli iz Argentine za Berlin, odatle za Helsinki, a onda za mesto Kitee, kod Tarjinog rođenog brata, gde su je čekali brat sa suprugom i dve ćerke, drugi brat  i otac, jedva čekajući da vide bebicu. Tarja je bila tužna zbog činjenice da njena majka, za koju je bila veoma vezana, nije dočekala da vidi unuku, pošto je umrla u 53. godini od raka. Marčelo, Tarja i Naomi su za nedelju dana obišli mnogo mesta, od Rovaniemija, do Helsinkija, jer je htela da obraduje fanove koncertima.Tarja je uvek govorila da će, kada jednoga dana postane majka, vaspitavati svoje dete  da je u životu važno mučiti se i raditi, jer ništa ne pada sa neba, jer ju je, baš tako,  vaspitavala njena majka.


Iako Tarja nije u početku htela decu dok joj je karijera u usponu, izjavila je da je bukvalno morala da to obavi sada jer je njenom mužu, sa kojim je u braku 10 godina. već 44 godine i nije se moglo čekati.  Ovo je Tarjino prvo dete, a Marčelu treće, jer iz prvog braka ima sinove od 17 i 19 godina. Kada je krajem decembra 2011. godine, saznala da je trudna, Tarja je imala ugovorenu petomesečnu turneju koju nije htela da prekida, kao ni da govori o svojoj trudnoći, jer je izjavila da trudnoću nikad ne bi koristila za sopstvenu promociju. Onako mršavoj i sitnoj, stomak se nije ni primećivao do četvrtog meseca, a u petom ga je još uvek uspevala kamuflirati širokom odećom. Nije imala ni mučnine ni bilo kakvih tegoba. Kada je ušla u šesti mesec, tada  se vratila u Argentinu, gde živi sa suprugom, i kako sama kaže, dok je u Evropi u junu, julu i avgustu leto, u Argentini je zima, pa  joj stomak niko nije video od debelih džempera i zimske jakne. Kada su novinari na kraju ipak videli njenu trudnoću, Tarja ih je zamolila da o tome ne pišu, jer želi da prvo njeni Finci saznaju za radosnu vest, pa onda ostatak sveta.


Ipak, nekako je u septembru ipak vest dospela u javnost, ali kako Tarja nije htela da prekrši obećanje da će prvo to saopštiti svojim Fincima, niko nije znao da li je to istina ili ne, dok se Tarja nije zvanično oglasila oko toga.


Danas kaže da je neizmerno srećna kada vidi muža i dete zajedno, da joj je srce puno, da je srećna što su i na turnejama svi zajedno, jer joj je suprug menadžer, a Naomi, ili Namu, kako joj tepaju, koja je izuzetno mirna beba, svuda vode sa sobom, a da je samo tužna što ju je priroda uskratila da prirodno prehranjuje dete i  to što joj majka nije doživela da vidi unuku.Tarja se bukvalno mesec dana posle porođaja vratila poslu za koji je rekla, da  ga nikad, ni zbog koga ne bi napustila, jer je muzika ono što je drži u životu i bez koje bi veoma patila. To ne bi bilo dobro, rekla je, jer bi tada patila i njena mala porodica ukoliko bi ona bila nesrećna. U Argentini se majke na posao vraćaju na posao kada dete napuni mesec dana, ali to je tamo više nužda, iz finansijskih razloga, a Tarja je to htela zbog same muzike. Izjavila je i da za vaspitavanje Namu, neće koristiti knjige, jer istina nije među koricama knjiga, da će sigurno, kao roditelj praviti i greške, ali da želi da odgaja dete prema osećaju. Iako potiču iz različitih kultura, i različitog su temperamenta, Tarja i Marčelo se načelno slažu oko vaspitanja, iako je Tarja mnogo strožija. Ona će naučiti Numi da misli finski, da bude smirena i radna, kao Finci, a da se nada da će naslediti očevu argentinsku otvorenost.

Evo, posle ažuriranja ovog teksta avgusta 2014. dodajem, samo za vas, još neke fotografije Tarje i preslatke Naomi.


 ..i 2015 godina
Tarja Turunen kada je bila mala
3 Komentari / Kommentit:

Finally, this blog is excellent and among the best in class about Finland

Ova sa mr. Lordijem je meni najbolja

Post a Comment