Spårakoff je tramvaj pretvoren u bar, koji je prepoznatljiv po svetlo crvenoj boji, za razliku od običnih zelenih, i koji vozi kružne turističke ture po Helsinkiju. Tramvaj možete uhvatiti tokom leta, tačnije od sredine maja do kraja avgusta, od željezničke stanice, sa zaustavljanjem ispred Opera House i market skvera Kauppatori. Možda će vas pivo koštati više nego u nekom ugostiteljskom objekatu, ali je ovo veoma zabavan način za obilazak grada.
Turneja ("pub crawl") traje oko 40 minuta, putujući po ulicama Helsinkija dok njegovi putnici uživaju u svom piću. Ime "Spårakoff" dolazi od Helsinškog slenga, reči spåra [tramvaj] i reči Koff, najpoznatije finke marke piva, koje proizvodi Sinebrychoff Brewery. Spårakoff je počeo sa radom 1995. godine a linija nosi broj 175, u čast tadašnje 175-ogodišnjice Sinebrychoffa. U tramvaju ima mesta za 35 osoba.
Tramvaj redovno ima ture između 19.Maja-29Avgusta. Nema tura jedino za praznik Helatorstai ( Vaznesenje Hristovo) i za Juhannusaatto. Polasci su od utorka do subote od Rautatientori trga ispred zgrade Fennia u 14h, 15h, 17h, 18h, 19h i 20h. Na Spårakoff se možete ukrcali i sa stanice Linnanmäki, Opera Housa i Market skvera
Od 2010, cena ture je 8 €. Piće naplaćuju odvojeno
Turneja ("pub crawl") traje oko 40 minuta, putujući po ulicama Helsinkija dok njegovi putnici uživaju u svom piću. Ime "Spårakoff" dolazi od Helsinškog slenga, reči spåra [tramvaj] i reči Koff, najpoznatije finke marke piva, koje proizvodi Sinebrychoff Brewery. Spårakoff je počeo sa radom 1995. godine a linija nosi broj 175, u čast tadašnje 175-ogodišnjice Sinebrychoffa. U tramvaju ima mesta za 35 osoba.
Tramvaj redovno ima ture između 19.Maja-29Avgusta. Nema tura jedino za praznik Helatorstai ( Vaznesenje Hristovo) i za Juhannusaatto. Polasci su od utorka do subote od Rautatientori trga ispred zgrade Fennia u 14h, 15h, 17h, 18h, 19h i 20h. Na Spårakoff se možete ukrcali i sa stanice Linnanmäki, Opera Housa i Market skvera
Od 2010, cena ture je 8 €. Piće naplaćuju odvojeno
0 Komentari / Kommentit:
Post a Comment